Toekomst Klaar: eerste hulp bij keuzestress


Ontdek wie je bent en wat jouw volgende stap wordt. 

De wereld is vol verwachtingen; van onze ouders, leraren, vrienden, werkgevers, en ga zo maar door. 

Je ouders hebben je waarschijnlijk vol liefde en goede bedoelingen opgevoed, en je minimaal enige vrijheid gegeven en aangemoedigd om te kiezen wat bij jou past.

Maar wat is dat dan?

Uit alle mogelijkheden voor studie en loopbaan die je kan kiezen, wat kies je? En misschien heb je al gekozen, en merk je nu dat de keuze die je maakte niet de juiste was voor jou.

Om te weten wat bij je past is het belangrijk om te weten wie je bent. Niet wie je bent als je je netjes aanpast aan de verwachtingen van anderen, maar wie je ECHT bent. Want alleen vanuit wie je werkelijk bent kun je keuzes maken en beslissingen nemen die uniek bij jou passen.

 

Jouw volgende stap begint hier!

Ik ben Patty Post en ik heb meer dan 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt en heel veel gedaan op het gebied van talentontwikkeling, coaching en training. Altijd al was ik op zoek naar hoe je talenten ontdekt en ontwikkelt. 

Nu doe ik dit vanuit mijn eigen bedrijf en heb al vele ondernemers, leiders en professionals geholpen om de unieke handleiding en routekaart te vinden voor hun leven.

Patty
(Jong) volwassen en geen idee

 

In mijn werk met klanten, werk ik ook regelmatig met hun kinderen. En het begon me op te vallen dat juist deze (jong) volwassenen steeds meer vastlopen in hun keuzes voor de toekomst. Vragen als: “Wat moet ik worden?”, “Wat wil ik met mijn leven?” en “Welke studie past bij mij?” hoor ik steeds vaker. En ook deze: “Ik weet eigenlijk niet wie ik ben”…. 

Herkenbaar?

 

Waarschijnlijk wel. En daarom ben ik zo blij dat ik dit ToekomstKlaar Begeleidingstraject met je kan delen. Speciaal voor jou: om je te helpen in je keuzes en je met vertrouwen toekomstklaar te voelen.

ToekomstKlaar Begeleidingstraject:
eerste hulp bij studie- en/of loopbaankeuze

Het traject bestaat uit twee onderdelen:

 

Eén deel van het traject is een diepe duik in wie jij werkelijk bent. Hiervoor gebruik ik een bijzonder perspectief, waarvoor ik jouw geboortedatum, tijd en plaats nodig heb. Dit is namelijk jouw “punt van aankomst” in dit leven en geeft inzicht in  jouw unieke blauwdruk. Je kunt deze blauwdruk als een handleiding zien: een handleiding van wie jij werkelijk bent. Hoe ben je jezelf, waar loop je tegenaan en hoe kun je uitdagingen en vastzittende patronen voorbij komen? Weten wat jouw blauwdruk is helpt je enorm om vertrouwen op te bouwen, en keuzes te leren maken die bij je passen. 

 

Het andere deel van het traject is heel praktisch. Door gebruik te maken van een studie- en loopbaankeuze platform brengen we samen in kaart welke studie en/of beroep het beste past bij wie jij werkelijk bent. Met het doorlopen van diverse vragenlijsten in dit platform zullen meer dan 30.000 mogelijke beroepen voor jou op relevantie gerangschikt worden, ontdek je welke sectoren interessant zijn voor je, wat jouw talenten en competenties zijn, en wat jij belangrijk vindt in een loopbaan. Mocht je (ook) op zoek zijn naar een passende studie dan geeft dit platform jou de mogelijkheid om meer dan 60.000 opleidingen wereldwijd terug te brengen naar een relevante top vijf, speciaal voor jou. De resultaten worden overzichtelijk gerangschikt in een uitgebreide rapportage. 

Aan het eind van het traject komen beide onderdelen bij elkaar zodat er een heel nieuw perspectief op jouw toekomst ontstaat.

Resultaat? ToekomstKlaar!

Ik kan me voorstellen dat je nu een zucht van verlichting slaakt, want hoe fijn is het om geholpen te worden in de keuzes die je maakt voor jouw toekomst?! 

We werken gedurende één maand samen om jou op de rit te zetten naar jouw volgende stap. 

 

In dit begeleidingstraject (leeftijd ca. 17 ~ 27):

 • Wordt glashelder wie jij bent en wat het juiste pad is voor jou
 • Leer je wat jouw unieke strategie is voor het maken van keuzes
 • Breng je jouw talenten en competenties in kaart
 • Ontdek je wat jij belangrijk vindt in een loopbaan en welke sectoren je interessant vindt
 • Welke beroepsmogelijkheden passen bij jouw interesse en eventueel: welke opleidingen daarop aansluiten 
 • Ga je bepalen wat jouw volgende stap wordt!

 

Dit is wat je krijgt:

 • Een introductiegesprek (0,5 uur) waarin we jouw vraagstukken en uitdagingen in kaart brengen
 • Toegang tot het Studie- en Loopbaanbegeleidingsplatform 
 • 1x blauwdruksessie waarin we samen kijken naar jouw blauwdruk en beslissingsstrategie
 • 1x integratiesessie (in deze sessie komt alles samen en stellen we jouw routekaart voor de toekomst op)
 • Een uitgebreid rapport vanuit het Studie- en Loopbaanplatform met daarin alles overzichtelijk op een rij
 • Email/Whatsapp “spreekuren” tijdens het traject

 

Onderzoek direct of dit voor jou is!

Neem contact op:

patty@pattypost.com

 

Dan plannen we een korte (vrijblijvende) introductie in, waarna jij beslist of dit is wat je wilt en nodig hebt!